Monday, May 16, 2011

VIDEO: Marinescu, locul al cincilea în a doua cursă de F2 de la Magny Cours

Mihai Marinescu a terminat pe locul al cincilea a doua cursă de Formula 2 de la Magny Cours, după ce în manşă de sâmbătă a abandonat pe ploaie în primul tur.

Mihai Marinescu a avut parte de un weekend plin de evenimente în a doua etapă de Formula 2 a sezonului 2011, desfăşurată pe circuitul de la Magny Cours.

După rezultatele excelente obţinute vineri în antrenamente, locurile al treilea şi, respectiv, al doilea în cele două manşe, braşoveanul în vârstă de 22 de ani a avut o zi de sâmbătă mult mai dificilă.

Din cauza ploii torenţiale care s-a abătut asupra circuitului, el a terminat calificările doar pe locul al zecelea şi, chiar dacă a câştigat trei poziţii la startul cursei, a fost nevoit să abandoneze chiar în primul tur după ce a lovit zidurile de beton cu spatele monopostului, în urma unei atingeri cu un rival.

"Cursa a fost pe o ploaie torenţială! Am plecat de pe 10 şi am urcat până pe 7, când unul dintre piloţii din fata s-a învârtit şi mi-a ciupit spatele când încercam să-l ocolesc. Acest lucru m-a destabilizat şi nu am putut să recuceresc controlul maşinii care a scăpat de sub mine", a explicat românul cauza abandonului.

Iată startul şi abandonul lui Marinescu din cursă de sâmbătă:



Marinescu a avut însă o revenire spectaculoasă în manşa de duminică, când a obţinut locul al treilea în calificările de dimineaţă. Iată turul sau de calificări:



n schimb, startul în cursa a doua nu a fost la fel de reuşit, iar braşoveanul a pierdut o poziţie, afirmând însă la final că ştie motivele care au condus la acest deznodământ, asigurându-şi fanii că această greşeală nu se va repeta:



Ulterior, el a concurat pe locul patru pe tot parcursul cursei, însă o greşeală în ultimul tur l-a determinat să iasă larg într-un viraj şi să piardă încă o poziţie, terminând astfel cursa pe locul cinci, care i-a adus 10 puncte:



După primele două etape din sezonul 2011 al Formulei 2, Marinescu ocupă locul şase în clasamentul general cu 32 de puncte. Următoarea etapă de Formula 2 va avea loc în weekendul 24-26 iunie pe circuitul de la Spa-Francorchamps.

No comments:

Post a Comment