Wednesday, May 18, 2011

Pirelli confirmă introducerea unor pneuri hard mai durabile în Spania

Pirelli a confirmat că va furniza un nou tip de pneuri hard mai durabile începând de la Marele Premiu al Spaniei şi anticipeaza câte trei opriri la boxe la Barcelona.

Pirelli a dezvăluit marţi că va merge înainte cu strategia de a oferi un nou tip de pneu hard începând de la Marele Premiu al Spaniei.

Noile cauciucuri vor avea o durată de viaţă mai mare decât cele precedente, motiv pentru care diferenţa dintre acestea şi pneurile mai moi se va mări.

Cauciucurile au fost evaluate în antrenamentele libere de vineri din Turcia şi au dat rezultatele anticipate, motiv suficient pentru ca producătorul italian să le inaugureze la sfârşitul acestei săptămâni.

"Am spus de la începutul anului că vom introduce evoluţii ale pneurilor dacă credem că acestea aduc beneficii pentru sport, iar Barcelona marchează prima ocazie în care am făcut asta. Noul pneu, pe care l-am testat intensiv, reduce degradarea şi îmbunătăţeşte durata de viaţă. Nu este un pas uriaş faţă de versiunea originală, dar diferenţa dintre pneurile soft şi hard este mai mare, iar asta va face lucrurile mai interesante în ziua cursei şi le va oferi echipelor oportunitatea să folosească strategii mai creative", a declarat Paul Hembery, directorul Pirelli Motorsport.

Pentru Marele Premiu al Spaniei Pirelli va furniza pneuri soft şi hard şi anticipează că piloţii vor efectua trei opriri la boxe pe parcursul cursei de duminică.

"La Barcelona, pe baza datelor pe care le-am văzut în teste, ne aşteptăm la aproximativ trei oprii la boxe pentru fiecare monopost. La Barcelona este nevoie de mult mai mult timp pentru a intra şi ieşi de la boxe decât în Turcia, iar acesta este un factor care în mod cert va avea o influnetă asupra strategiei", a adăugat el.

Hembery sugerează astfel că echipele vor face tot posibil să micşoreze numărul de opriri la boxe pentru a nu pierde mai mult timp pe linia boxelor.

No comments:

Post a Comment