Tuesday, May 31, 2011

Button nu renunţă la lupta pentru titlu

Jenson Button susţine că va continua să lupte pentru titlul mondial până la finalul sezonului în ciuda avansului substanţial pe care îl are Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel a obţinut cinci victorii în primele şase etape ale noului sezon şi este principalul favorit în lupta pentru titlul mondial, prin prisma avansului consistent pe care îl are în faţa rivalilor.

De exemplu, Jenson Button ocupă locul patru în clasament şi trebuie să recupereze un deficit de 67 de puncte, însă pilotul echipei Mclaren este optimist că luptă pentru titlu este departe de a se încheia.

"Am putea să ne dăm cu toţii bătuţi şi să nu ne mai obosim sau am putea lupta până la final, ceea ce vom şi face. Totul este despre răsturnări de situaţie. Ar putea avea foarte mult ghinion în următoarele curse, aşa că nu vom renunţa", a declarat britanicul.

Nu de aceeaşi părere este şi Fernando Alonso, care consideră că Ferrari ar trebui să aibă ca obiectiv doar podiumuri şi că devine aproape imposibil să-l ajungă din urmă pe Vettel în clasamentul general.

"Cred că în acest moment nu este posibil. Dacă eşti la o secundă în urmă în fiecare sesiune de calificări şi trebuie să adopţi strategii ciudate, este dificil. Poate că victoria este un obiectiv prea ambiţios, aşa că trebuie să fim realişti şi să începem să luptăm pentru podiumuri în Canada şi Valencia, iar apoi vom vedea cum se dezvolta campionatul, pentru că acum distanţa este prea mare", a precizat spaniolul.

No comments:

Post a Comment