Friday, May 13, 2011

Ferrari promite un design agresiv pentru monopostul din 2012

Ferrari a confirmat că va adopta un design mai agresiv pentru monopostul din sezonul 2012, în speranţa că va depăşi perioada modestă pe care o traversează în ultimii ani.

Ferrari nu a mai câştigat niciun titlu mondial din sezonul 2008, iar una dintre principalele probleme ale Scuderiei Ferrari din ultimii patru ani a fost lipsa de inovaţii aduse monoposturilor.

Oficialii echipei au admis recent că Ferrari nu a introdus nicio componentă care să fie copiată de rivali, însă speră ca lucrurile să stea complet diferit în sezonul 2012.

Nikolas Tombazis, şeful departamentului de design al Scuderiei, a confirmat că viitorul monopost va fi mai agresiv decât 150 Italia. "Munca la monopostul pentru 2012 a început în luna mai, pentru că altfel ar fi prea târziu. Pentru această dezvoltare am discutat despre problemele întâmpinate în acest an pentru a avea o mai mare agresivitate în proiect", a declarat grecul pentru publicaţia spaniolă Marca.

Ferrari a demarat deja planurile de design pentru şasiul, cutia de viteze, suspensiile şi sisteme de răcire ale monopostului din 2012, însă continuă în paralel şi munca la actualul monopost 150 Italia. De altfel, Ferrari pregăteşte update-uri importante la podea, eleron şi sistemul de evacuare în perspectiva Marelui Premiu al Spaniei de la sfârşitul săptămânii viitoare, în speranţa că va putea lupta în premieră pentru victorie cu Red Bull Racing.

No comments:

Post a Comment