Tuesday, May 24, 2011

Red Bull: "Strategiile de la Monaco vor fi fascinante"

Christian Horner este "fascinat" de perspectivele pe care le oferă Marele Premiu al statului Monaco în privinţa strategiilor opririlor la boxe.

Circuitul de la Monte Carlo oferă foarte puţine oportunităţi de depăşire, însă ediţia din acest an a Marelui Premiu al statului Monaco se anunţă una spectaculoasă, cel puţin din punct de vedere al strategiilor pentru pneuri.

Christian Horner, şeful Red Bull Racing, este unul dintre cei care anticipează spectacol pe străzile din Monte Carlo, însă admite că este puţin probabil ca Sebastian Vettel să copieze strategia folosită la Barcelona pentru a câştiga cursa după ce a plecat de pe locul doi al grilei de start.

"Am fost foarte agresivi la Barcelona şi ne-am bazat pe faptul că Vettel va face câteva depăşiri considerate dificile, dar nu imposibile. Întrebarea este dacă eşti suficient de curajos pentru a face asta la Monaco, unde depăşirile sunt în general imposibile. Nu sunt sigur dacă asta ar funcţiona la Monaco. Pur şi simplu, nu cred că vom fi capabili să depăşim pe cineva precum Jenson Button aşa cum am făcut-o duminică. Aşa că va fi fascinant să vedem cum aplică echipele strategiile pentru curse, dar şi să vedem cum vor gestiona pneurile", a declarat britanicul în vârstă de 36 de ani.

La rândul său, Mark Webber anticipează că strategiile pneurilor la Monaco vor fi cele mai complicate din acest debut de sezon. "Sunt multe întrebări despre cursa din acest an în termeni de cum vom gestiona pneurile, iar strategia ar putea fi cea mai complicată din acest an", a precizat australianul.

Pirelli a anunţat anterior că pneurile supersoft vor rezista mai puţin de 10 tururi pe circuitul de la Monaco, în condiţiile în care nici cauciucurile soft nu oferă o durată de viaţă foarte mare.

No comments:

Post a Comment