Wednesday, May 18, 2011

Red Bull minimalizează pericolul unei competiţii paralele cu F1

Oficialii Red Bull au minimalizat şansele ca echipele de top să creeze o competiţie paralelă cu Formula 1 începând din sezonul 2013.

Ferrari a anunţat săptămâna trecută prin vocea preşedintelui Luca di Montezemolo că una dintre variantele echipelor de top din Formula 1 este realizarea unei competiţii paralele începând din 2013.

Italianul susţine că echipele vor lua o astfel de decizie în cazul în care nu vor ajunge la un acord cu FIA şi CVC Capital Partners pentru reînnoirea Acordului Concorde, mai ales că News Corporation şi-a confirmat intersul pentru achiziţionarea drepturilor comerciale. De astlfel, reprezentaţii Ferrari, McLaren, Red Bull şi Mercedes GP s-au întâlnit sâmbătă la Stuttgart cu oficialii News Corporation pentru a discuta despre aceste opţiuni.

Cu toate acestea, Helmuth Marko, consultantul Red Bull şi mâna dreaptă a patronului Dietrich Mateschitz, a minimalizat posibilitatea ca echipele de top să realizeze o competiţie paralelă.

"Acordul Concorde se încheie curând şi există patru echipe de top - Ferrari, McLaren, Mercedes, Red Bull - care discută şi încearcă să construiască viitorul Formulei 1. Vrem ca Formula 1 să fie sub control, dar în anumite condiţii, astfel încât alocarea financiară să fie diferită. Sperăm că CVC şi FIA sunt capabile să ajungă la un compromis. Ferrari este cea mai faimoasă şi mai veche echipa, dar sunt italieni care, în comunicatele lor, devin de reguli puţin mai emoţionali decât alţii. Nu cred că este atât de rău precum pare", a declarat Marko pentru publicaţia Motorsport Magazin.

No comments:

Post a Comment