Thursday, May 26, 2011

Hamilton dezvăluie avantajele calibrării motoarelor în calificări

Lewis Hamilton este impresionat de performanţa monopostului McLaren în calificări datorită utilizării unor setări speciale pentru îmbunătăţirea forţei de apăsare aerodinamică.

Regulamentul tehnic a fost unul dintre capetele de afiş ale Marelui Premiu al Spaniei, după ce FIA a renunţat în ultima clipă la interzicerea sistemului care permite eliminarea gazelor de eşapament prin eleronul spate inclusiv când pilotul nu apăsa pedala de acceleraţie.

Lewis Hamilton a admis că este entuziasmat de performanţa monopostului McLaren în calificări prin prisma noilor oportunităţi oferite de calibrarea corespunzătoare a motorului.

"Calificările reprezintă probabil cea mai interesantă parte a weekendului, cu excepţia startului cursei. Calificările sunt foarte interesante în special în zielele noastre după ce au schimbat... Înainte mergeam doar pe setarea cea mai rapidă, dar acum mergem pe cea mai rapidă setare şi cea mai puternică forţă de apăsare aerodinamică din partea motorului, ceea e este foarte, foarte inteligent. Poţi pune multă forţă de apăsare aerodinamică pe aripa faţa, poţi avea o aderenţă mai bună şi poţi mişca monopostul în jur ca un nebun. Abia aştept calificările", a declarat britanicul.

Speranţele sale la un pole position în Marele Premiu al statului Monaco sunt însă estompate de performanţele excelente obţinute de Red Bull în calificări, iar Hamilton crede că succesul austriecilor constă tocmai în sistemul de evacuare.

"În ultimul viraj de la Barcelona şi prin virajul 3 mergeau la maxim, în special în calificări. Când ajungem în calificări abordăm virajele la o viteză similară cu cea din cursă. Dar în calificări ei merg cu acceleraţia la maxim, iar noi nu putem face asta, iar de aici câştiga mult timp. Ei au fost primii care au avut sistemul de evacuare, la fel cum Brawn au fost primii cu dublul-eleron şi au avut avantaj pentru mult timp. Acum ei sunt primii cu acest sistem de evacuare şi toată lumea încearcă să-i ajungă din urmă", a mai precizat el.

No comments:

Post a Comment