Wednesday, May 18, 2011

Mercedes refuză să dezvăluie ce update-uri va introduce la Barcelona

Mercedes GP pregăteşte un update major pentru Spania, însă Norbert Haug a evitat să intre în detalii despre natura acestora.

Cele mai multe echipe pregătesc update-uri majore pentru Marele Premiu al Spaniei în speranţa de a realiza progrese în clasamentul constructorilor. De obicei, natura exactă a îmbunatăţirilor este explicată chiar de reprezentaţii departamentului tehnic, însă Mercedes GP face excepţie de la această regulă.

Norbert Haug, directorul departamentului de motorsport al Mercedes GP, susţine că a primit interdicţie de la şeful Ross Brawn să vorbească despre update-urile pregătite de germani pentru a cincea etapă din acest an. "Avem câteva lucruri bune pe ţeavă, dar Ross Brawn m-ar bate dacă v-aş spune. Aşa că nu există nicio şansă să fiu specific", a declarat germanul în cadrul unui interviu acordat publicaţiei IBN Live.

Mercedes GP speră ca noile update-uri să fie încununate de succes după un debut de sezon mai degrabă modest, iar Haug este încrezător că echipa va fi capabilă să lupte pentru poziţiile fruntaşe în viitorul apropiat.

"Ne-am descurcat mai bine decât în primele două Mari Premii, dar încă nu suntem acolo unde vrem să fim. Trebuie să vom reuşi să îmbunătăţim situaţia, dar este nevoie de timp pentru o echipă care a trecut printr-o restructurare completă cu un an şi jumătate în urmă. Muncim pentru a îmbunătăţi (n.r - rezultatele din calificări) şi cred că ne îndreptam în direcţia potrivită", a adăugat el.

De asemenea, Haug şi-a reiterat sprijinul acordat pentru Michael Schumacher, despre care au apărut noi speculaţii privind o potenţială retragere la finalul anului, mai ales după ce germanul a admis că nu mai simte bucuria de a pilota în Formula 1. "Cu siguranţă va avea din nou succes. Are viteză, talent şi dorinţa de a reuşi", a mai precizat el.

Unul dintre subiectele sensibile este şi introducerea motoarelor turbo de 1.6 litri începând din sezonul 2013, însă Haug a refuzat să exprime o opinie clară în privinţa acestora.

No comments:

Post a Comment