Friday, May 20, 2011

F1 a generat un profit de 137 de milioane de dolari în 2010

Formula 1 a generat în sezonul 2010 un profit net de 137 de milioane de dolari pentru CVC Capital Partners şi celalte companii care deţin acţiuni.

Publicaţia Formula Money, specializată pe detaliile economice ale celei mai importante competiţii din lumea sporturilor cu motor, a publicat joi datele financiare aferente sezonului 2010.

Potrivit sursei citate, Formula 1 a generat anul trecut un profit de 137 de milioane de dolari, dintre care 87 de milioane de dolari au revenit fondului de investiţii CVC Capital Partners, care deţine 63.4% din drepturile comerciale ale competiei. Restul de 50 de milioane de dolari au fost împărţite de ceilalti acţionari, printre care se numara si Bernie Ecclestone cu 5%.

Conform acestor date, profitul generat de Formula 1 din 2006, când drepturile TV au fost cumpărate de CVC, au ajuns la 1.22 miliarde de dolari, dintre care 800 de milioane au revenit celor de la CVC.

Cea mai mare sursa de venit pentru Formula 1 o reprezintă în continuare taxele plătite de ţările organizatoare pentru a fi incluse în calendarul competiţional: anul trecut, guvernele şi proprietarii circuitului au plătit în total 567.5 milioane de dolari.

Pe baza acestor date, reprezentaţii Formula Money estimează că valoarea totală a Formulei 1 este cuprinsă între cinci şi şapte miliarde de dolari. Aceasta este suma estimată pe care CVC Capital Partners ar putea să o obţină dacă va vinde drepturile TV ale Formulei 1 grupului format din News Corporation şi Exor.

No comments:

Post a Comment