Monday, May 30, 2011

Pirelli solicită schimbarea regulamentului pentru steagurile roşii

Pirelli susţine că piloţii nu ar trebui să aibă dreptul de a schimba pneurile în perioada de timp în care cursa este suspendată prin afişarea steagurilor roşii.

Finalul Marelui Premiu al statului Monaco a fost privat de o luptă spectaculoasă pentru victorie intre Sebastian Vettel, Fernando Alonso şi Jenson Button din cauza suspendării cursei prin drapel roşu după accidentul lui Vitaly Petrov.

Vettel concura pe prima poziţie cu pneuri soft care începuseră să se degradeze foarte mult, în timp ce Alonso şi Button rulau la mai puţin de o secundă în spatele germanului cu cauciucuri mai proaspete.

Cei trei se pregăteau să lupte pentru poziţie, însă suspendarea cursei i-a permis lui Vettel să schimbe pneurile uzate cu unele într-o stare mai bună, motiv pentru care la reluarea cursei nu a avut de îndeplinit decât o simplă formalitate. Oficialii Pirelli regretă că fanii au fost privaţi de o luptă în trei şi consideră că piloţii nu ar trebui să poată schimba pneurile când cursa este suspendată.

"Nu înţelegem pe deplin regula şi poate ar trebui să întrebăm echipele de ce cred că schimbarea pneurilor ar trebui permisă. Distanţa cursei a rămas aceeaşi, nu s-a mărit. Monoposturile s-au oprit şi oricum ar fi fost un Safety Car. Nu înţeleg pe deplin de ce au dreptul să schimbe pneurile, dar poate că nu înţeleg eu ceva", a declarat Paul Hembery, directorul departamentului de motorsport al Pirelli.

No comments:

Post a Comment